Fotboll :D



Lite mojjig bild, men jag bjuder pa den! Jag var tvungen att kopa en La Liga trojja som minne :)



Stadion :D Vid avspark och nar laget kom in pa planen sa kastades det ut konfetti over hela planen och massa papper, som sag ut som toapappersrullar, men det var det val sakert inte. Haha!



Biljetten, kostade 15 dollar.

Efter helgen far ni en uppdatering, forhoppningsvis om vulkanen Cotopaxi...

/Elin

Sydamerika Cup Final :D

Nu har jag jobbat hela veckan pa barnhemmet och jag var tvungen att ringa till Hakan och saga att jag inte klarar av eftermiddagarna. Ni kanske tycker det later mesigt, lite barn kan val inte vara sa jobbigt tanker ni kanske... Men, fy fabian vad jobbiga de ar! Sota i all ara, men sa sjukt jobbiga nar de hanger efter mig hela tiden. Nu har jag och Hakan kommit fram till att jag bara jobbar formiddagarna, vilket kanns som en lattnad. Redan pa formiddagarna ar det cirka 30 ungar dar, och tro mig, det racker gott och val for lilla mig. Pa eftermiddagarna ar det sakert narmare hundra av dem. Nog om barnhemmet...

I onsdagskvall var jag och Kerstin (kvinnan fran Sverige som bor i huset med oss) pa Sydamerikanska Cup Finalen, La Liga (Quito) spelade mot ett brasilianskt lag. Jag har aldrig varit med om nagot liknande i fotbollssammanhang, vilket drag! Helt fullsatt pa laktarna och det var underbart att La Liga fick vinna med forkrossande 5-1.

Kerstin och jag har kommit varandra narmare nu, jag gar upp pa hennes rum om kvallarna och vi dricker lite te da och da. Hon ar skon! Nar vi snackade om vi skulle ta en guidad tur till Cotopaxi nu i helgen sa sag var konversation ut sahar:

Jag: Kerstin, har du ridit forrut?
Kerstin: Va!? Vadda, ridit? Vad menar du med det?
Jag: Ja, alltsa hastar!?

Kerstin brister ut i gapskratt for hon trodde jag hade menat om hon hade ridit nagot helt annat... Jag fattar galoppen och tararna bara sprutar! Sa sager hon:

Kerstin: Ja, bara en gang!
Jag: Bara en gang och du ar 64 ar?

Gapskratt igen! Hon ar rolig hon :)

Idag ska vi till nagon turist information och forsoka kopa biljetter till Cotopaxi imorgon, kan vara skont med en guidad tur och forhoppningsvis far vi rida pa lite indian hastar :) Ikvall vantas forhoppningsvis utgang.

/Elin

Barnhemmet

Andra dagen pa barnhemmet och jag lever, hor och hapna. Jag trodde seriost att jag skulle ga under jorden idag! Det var sa mycket barn, tror aldrig jag sett sa mycket barn pa samma stalle forrut! I borjan av dagen sa var det lungt, nar jag entrade rummet dar de arbetar med sina laxor flog massor av hander upp i luften. Alla ville ha hjalp med sin engelska laxa. Borjade att hjalpa en jattesot liten kille och sedan fortsatte jag med nagra aldre flickor i trettonarsaldern. Vidare blev det mellanmal, en macka och lite juice. Jag satte mig enskilt for att iaktta barnen lite, men min ensamhet varade val i cirka en minut, sedan hade jag lilla Mimmi i knat. En skitsot liten skitunge (ta det bokstavligt). Hon har lite lortiga klader, ruffsigt har och hennes tander ar redan helt svarta och hon har tappat manga av dem redan. Hon ar fem ar och hennes bror ar ocksa pa barnhemmet. Tjejen i trettonarsaldern ar valdigt intresserad i att lara sig lite engelska, sa det ar henne jag forstar bast och dessutom kan jag fraga henne om spanska ord som jag inte fattar. Vid halv ett stallde sig samtliga pa led utanfor matsalen och bad en bon. Sedan var det soppa som stod pa matsedeln, kanske inte den godaste och jag blev inte sa jattematt, men jag hade ett apple med mig som stillade min hunger for ett tag. Efter maten satte jag mig aterigen for att bara titta lite pa barnen, men slutade upp med sex stycken som klangde pa mig... I borjan lite mysigt och kul, men tillslut faktiskt valdigt jobbigt... Jag stallde mig upp och ropade efter en fotboll for att slippa dem ett tag. Killarna pa 15 ar blev makta imponerade av att jag spelade fotboll och fragan om jag hade pojkvan kom snabbt upp. Sjalvfallet svarade jag ja, alskling! Nar rasten var slut, hjalpte jag ungdomarna med engelska laxorna. Forvanas fortfarande att deras niva ar sa lag, trots att de ska ga i gymnasiet... Klockan var strax over 15.00 nar det inte fanns fler laxor att hjalpa till med och da akte jag hem.

Detta var alltsa min dag och jag kan saga att jag ar ratt mor nu faktiskt...

/Elin

Mindo i bilder



Sahar snygga var vi innan Ziplinen...



Cockfight! Pa sidorna av ringen var det massa blod...



Tyvarr en dalig bild. Inzoomat med min digitala kamera. Kunde dock inte fa in bilderna fran systemkameran pa denna dator... Tva sma kollibries ser ni i alla fall har :)

Allt for denna gang, det gar sa himla segt att ladda upp bilderna...

/Elin

Helgens bravader

Dags for lite uppdatering tankte jag. Pa helgens agenda stod Mindo, en liten stad som ar kant for sitt fagelliv. Jag akte dit med hog forvantning, nagot jag kanske inte skulle gjort, eftersom att det nu blev en smarre besvikelse nar vi anlande... Men men... Jag motte Josh vid stationen klockan 07.15 och farden mot Mindo var i full gang. Bussen dit tog cirka tva timmar, skumpigt varre :) Val dar tog vi in pa ett hostel, ett rum var kostade oss 8 dollar styck, ett kap om man kollade pa priserna till turist halan som kostade 25 dollar natten. Sedan strosade vi runt lite i staden, som var valdigt liten for ovrigt. Vi tittade in i vid turist informationen och kope oss biljetter till tubing. Tubing innebar sex til sju dack som ar ihop lindade, sedan satter man sig pa dem och aker nedfor floden pa dessa. Roligt, aven om det inte gick sa snabbt. Dock var vattnet kallt!

Efter denna tur akte vi tillbaka till staden och kopte biljetter till Zipline. Zipline ar lite som det later, en linbana som man aker genom djungeln med. Detta var annu roligare! Helt klart vart de 10 dollarna vi fick betala vardera.

Kvallen bestod i lite krubb pa ett billigt stalle och sedan kopte vi biljetter till fagelskadningen som skulle ske dagen efter. Innan vi gick och lade oss bevittnade vi tuppslagsmal. Tupparna slog varandra, eller hur man nu ska saga, tills den andre inte kunde sta pa benen. Vi kom till hostelet runt 23.15 och skildes at. Val i sangen vred och vande jag pa mig eftersom att stadens enda diskotek faktiskt hade en ratt sa bra ljudanlaggning. Runt 03.00 somnade jag och vacktes 05.00 for att aka med bilen som skulle ta oss till djungeln. Dar gick vi i 30 minuter for att fa se en rod liten fagel, men det var ju ratt morkt, sa man sag inte sa bra och man fick inte ta bilder for blixten skulle skramma ivag dem... Lite av ett fiasko om man fragar mig och Josh, men men. Man maste ju prova for att veta :) Naturen var ju valdigt vacker i alla fall! Vi forstatte till ett annat stalle och vidare till ytterligare ett stalle for att se kolliebries, vilken vacker fagel. Vilka farger och det ar sa haftigt att deras vingar gar sa snabbt. Dock valdigt svart att fanga dem pa ett bra foto, sa tog val en narmare hundra bilder. Hoppas nagon blev bra! Val i Mindo kopte vi biljetter hem, sov en timme pa hostelet och sedan checkade vi ut. Kakade lite lunch och fordrev sista minuterna innan bussen skulle ga, pa ett internetcafe.

Mindo kanske inte var riktigt det jag hade hoppats pa, men helt klart vart ett besok!
------------------

Idag var forsta dagen pa barnhemmet. Jag hjalpte barnen med deras engelska laxor. Deras engelska ar pa tok for svar, flickan gick i ettan och engelska nivan skulle jag saga lag runt klass tre eller fyra. Fick lunch dar, risotto, vilket var gott. Efter lunchen satte jag mig och iakttog barnen leka, men barnen flockades snart runt mig, lukade i mitt har, fragade om jag hade syster osv. Efter lunchen satte de sig for att gora laxor igen. Jag blev eskorterad till ett rum dar lite ungdomar satt. Helt motsatt fran det jag sett tidigare under dagen var deras engelska pa tok for lag for att vara forsta ringen i gymnasiet. Nivan var: He is sick och de visste inte vad "sick" betydde... Kankse att den hoga farten i borjan hinner ikapp dem nar de blir aldre. Ingen av meningarna jag rattade for dem var ratt. Nar jag hade hjalpt alla med laxorna var klockan runt halv fyra och nunnan sa att jag kunde aka hem. Stundvis kande jag mig mest ivagen, men barnen visade ocksa att de tyckte det var sjukt kul med mig. Ville lara sig allt, munnarna gick i ett pa ett tiotal barn runtom mig och jag forsokte saga att alla maste prata en och en och saktare... Men men... :) Det ger sig nog!

Ska forsoka lagga in lite bilder fran helgen nu om datorn tillater.

/Elin

Kommande helg

Imorgon ska jag och Josh motas tidigt pa morgonen for att ta oss till en stad som heter Mindo. Mindo ar kant for sitt fagelliv, som klassas som ett av de basta i varlden. Jag tar med mig systemkameran, sa kan nastan nu pa forhand lova er valdigt fina bilder. Vi ska ta in pa ett hostel ar tanken, sova over en natt. Detta eftersom vi vill gora sa mycket i Mindo. Skada faglar, rida lite, aka forsranning och aka linbana i djungeln :) Till detta tror vi att tva dagar behovs, darfor kanske det inte blir nagon bra uppdatering i helgen. Ni kanske maste vanta till mandagen for en uppdatering... Jag ser framemot helgen, trots att jag maste fortsatta min diet pa soppa och te... Undrar hur manga kilon jag kommer ga ner dessa dagar. Hmm...


/Elin

Somnloshet och hemlangtan

Nu nar jag har legat hemma med magont i fyra dagar, inne pa min femte, sa har jag haft tid att lasa lite skonlitteratur. Detta resulterade i att jag laste ut tva bocker pa tva dagar. Av denna anledning tankte jag forsoka forklara min somnloshet och min hemlangtan pa ett bra satt, pa ett skonlitterart sadant.

-----------------------

I samma stund som storstaden utanfor mitt fonster vaknar upp, oppnar jag mina trotta ogon och ser pa klockan, den visar 05.00. Jag gor ett forsok i att somna om, men alla ljud utanfor, far mina tankar pa annat. Ett flygplan som viner i luften, hemlosa hundar som skaller och ylar efter lite mat. Bilalarm som reagerar pa minsta lilla vibration i den heta asfalten, bilar som tutar pa varandra i en ko med rott ljus. Ambulansen som kor med paslagna sirener till barnsjukhuset, ett stenkast fran huset.

Jag slumrar till, men vaknar upp av byggnadsprojekten som ligger pa hoger, respektive vanster sida om huset. Borrar som later ljudligt nar de aker igenom en vag. Hammaren som slar ner spiken. Karlar som kommunicerar med varandra mellan de olika vaningarna som bygget fortskrider pa. Jag slumrar till igen, men vaknar upp kort efter av alla manniskorna i huset som gar till skolan och jobbet olika tider pa morgonen. Klockan i det narliggande koket, som spelar en ljuvlig melodi nar en timme ar slagen, far mig att sucka. Jag kommer inte kunna somna om. Klockan visar 07.30, om en timme ska jag ata frukost. Sluter ogonen for ett tag, men stors av att toaletten spolas och nar kokerskan later vattnet rinna ner pa den smutsiga disken. Manniskornas fotsteg pa det ovre planet ekar i mitt huvud. Tankarna snurrar omkring. Den urgropta sangen blir alltmer hard ju fler dagar som gar, tanker jag bittert. Ryggen varker efter en minut. Jag vander mig om for att ligga pa hogra sidan ett tag, aj! Vander mig hastigt till vanstra sidan, men konstaterar med en suck att hur jag an vrider och vander, sa gor det anda ont. Duntacket ar utbytt mot en filt, jag som alskar mitt duntacke. Att sova pa bortaplan ar alltid jobbigt, med ett enda undantag...

Kanske ar anda den varsta fienden jag sjalv.
Kanske ar det mina egna tankar om karleken Joakim, syster Hanna och resterande familj och vanner som bildar en hogljudd storm i mitt huvud, som gor att jag inte kan somna om. Saknaden som faller ur mitt minne om dagen, men som kommer ifatt mig da det ar tyst.
Kanske ar det sa latt att konstatera att trots all erfarenhet och alla aventyr jag far i och med denna resa, sa trivs jag bast hemma.

Avslutar min lilla berattelse med ett ordsprak som jag tycker passar bra.

"Borta bra, men hemma bast"

-----------------------------------

Det var mitt lilla forsok i att vara lite skonlitterar. Som jag hade tankt fran borjan, innan jag reste, trodde jag att jag skulle fa forsta riktiga hemlangtan i mitten av min vistelse. Se hur ratt jag hade! Nu har det gatt tre veckor och nastan halften av min vistelse ar gjord. Jag vill inte avskramma er som kanske laser denna blogg och ska vara volontarer eller resa en lang resa sjalva. Jag understryker bara att det kommer tidpunkter pa vistelsen som man bara vill hem. Just nu ar en sadan. Nasta vecka kommer kanske min hemlangtan ha avtagit en aning. Jag far se... kanske har det lite med att jag ar sjuk ocksa, som har en liten inverkan, vem vet...

Det var det jag hade for idag! Hoppas ni har det bra hemma i Sverige! Saknar er (som ni kanske markte)!

/Elin


Dagens

Idag visade Hakan mig vart jag ska volontararbeta. Det var faktiskt ratt sa lang busstur, jag hade vantat mig en kortare stracka... men men :) Nunnan var gullig i alla fall och hon sag fram emot att jag skulle borja pa mandag. Barnen verkade mysiga och det var redan lite barn dar runt nio pa morgonen som vi besokte centret. Min framsta uppgift kommer vara att hjalpa till med laxor, framst brukar barnen vilja lara sig lite engelska. I gengald kan jag fa lite spanska ord i utbyte, ar min tanke.

For ovrigt finns det inte sa mycket att tillaga mer an att jag fortfarande kanner mig lite dalig i magen. Jag har i alla fall spanska klassen imorgon, min sista. Sen upp till bevis pa mandag! Skit!

Idag var det lite festligheter i huset, kokerskan Giovanna fyller ar idag. Kul att man kunde ata av tartan... Killarna suktade mig sa mycket, det varsta jag kan gora nu ar att kaka gradde osv.

/Elin

Hej pa dig toaletten...

VARNING for kansliga lasare, detta inlagg kommer innehalla lite prat om nummer tva man gor pa toaletten...

En bild sager kanske mer an tusen ord...



... men om den inte gor det sa tankte jag forsoka forklara det pa mindre an tusen...

Uppdateringen igar uteblev p.g.a. dalig mage.
Min spanska lektion uteblev ocksa den p.g.a. den daliga magen.
Allting uteblev i det stora hela p.g.a. min mage.

Ja, jag har diarre... och jag tror detta beror pa min och Josh lunch pa marknaden i Otavalo. Den som vi hittade har i. Nu ar jag inne pa min tredje dag med diarre, det bara rinner (ursakta ordvalet)... Igar och idag har jag stannat hemma fran min spanska lektion, kanner mig hangig eftersom att jag har brist pa naring. Det ar darfor jag maste fa i mig lite av den dar flaskan ni ser pa bilden. Den ska hjalpa mig att behalla den vatska jag far i mig i kroppen. Just nu gar jag pa en diet som bestar av soppa och te. Burken med piller och de andra pillrena ska lindra min diarre... Bla bla, jag hatar detta! Kan knappt halla mina ogon oppna nu och det blir inte battre av att regnet i Quito danar ner.

Darfor vill jag nu ha allas medomkan i kommentatorsfaltet! Pa stort! Alla ska skriva nagot, kanske en ordvits som ar SKITkul... Hoho!! Det basta jag kan gora nu ar att skamta om det, som Christobal gor nu stup i kvarten med mig. Han sager att princip alla som kommit till huset har haft nagon sorts magsjuka. Bara att bita i det sura applet!

Imorgon  ska jag och Hakan till det gatubarncenter som jag kommer borja jobba pa nasta vecka. Det drivs av nunnor och mer an det vet jag i nulaget inte.

/Elin

Bilder fran helgen



Jag och en indiankvinna som jag kopte en liten tavla av. Smart idee om man vill ha kort med nagon ar att kopa forst, fraga sen ;)



Glomde skriva att vi besokte ett vattenfall nara Otavalo ocksa. Fint! Dar spelade vi ocksa in en MTV Cribs, men den videon finns pa Josh's kamera... :D



Lite blott, men vart det :)



"Fejk" ekvatorn som vi kallade den.



Cuy! Marsvinet! Vi delade pa den, eftersom vi forstod att vi inte skulle ata upp hela. Jag fick dock huvudet...



Marsvinets tander.... :/ hmmmpfff....



Haftig kansla att sta mitt pa jorden! Har poserar jag och Josh.

Hoppas bilderna har varit till belatenhet, nu har jag val suttit har 1 timme och laddat upp dem. Nu bar det av hemmat.

/Elin

Helgen

Forlat for den daliga uppdateringen men jag har haft fullt upp i helgen sa ni kan vanta er att detta inlagg blir langt! Hoppas du har tid att lasa ;)

Fredag kvall var jag, Victor, Christobal och Josh ute pa krogen och dansade lite. Det blev en lugn natt, bortsett fran att vi bevittnade ett gatuslagsmal. Polisen var snabbt pa plats och redde ut allting.

Lordag morgon steg jag upp lite tidigare an vanligt, jag och Josh skulle ses halv tio for att aka till Otavalo, staden dar alla indiander staller ut sina saker pa marknaden. Bussfarden tog cirka 2 timmar och var valdigt guppig, men utsikten var nagot magiskt. Hoga dalar, floder, snokladda berg och serpentinvagar. Josh hade tankt att sova lite pa bussturen, men icke sa nicke. Val framme tog vi en taxi till marknaden, 1 dollar. For att beskriva marknaden pa basta sett kan man val saga att den var mycket fargstark, haftiga foremal och massa indianer. Vi strosade runt i tva timmar och jag hittade lite saker till er nara och kara. I lunchen hittade vi lite svart har, vi tyckte det var skitackligt till en borjan, men vafan, det ar en del av livet har sa vi skrattade och tog det tillslut med ro. Vi hade tankt att kika in lite tuppslagsmal, att de slass tills en av dem dor, men det skulle borja vid 20.00 och vi kande att det skulle bli for sent. Synd, det hade varit en haftig upplevelse. Lite svart var det att hitta en buss som skulle ta oss tillbaka till Quito, man skulle tydligen vinka till sig bussen, nagot som vi inte fattade. Nar jag nastan hade gett upp hoppet sa kom en buss farande som fran himlen och plockade upp oss. En lattnadens suck. Pa serpentinvagarna var vi faktiskt lite radda att bussen skulle tippa over, men vi klarade oss. Vi anlande till Quito cirka 22.00, det hade varit en lang dag och jag var redo att inta sangen for en god natts somn.

Igar stod det pa agendan att besoka varldens mittpunkt, namnligen ekvatorn. Mitad del Mundo rattare sagt. Detta var en fard med tre olika bussar. Forst besokte vi planetatariumet, ett stalle dar de visade var rymd och vilka planeter som finns osv. Dessvarre var det pa spanska (konstigt eftersom att Mitad del Mundo ar en av huvudattraktionerna i Ecuador). Sedan stallde vi oss pa den ekvatorlinje som forst blev utmatt (som nu bevisats vara 200 meter fel). Har fanns det ett museum som vi inte besokte eftersom vi bada tyckte det var lite trakigt att denna linje var "fejk". Vi satte oss pa en resaurang for att smaska i oss Cuy, en traditionell ratt i Ecuador. Marsvin! Fy sager jag bara, ni kommer forsta nar ni ser bilderna... Smakade som en blandning av kyckling och nagot annat som jag inte kan satta fingret pa. Dock var det for mycket att se marsvinets huvud pa min tallrik, dess tander och ogon... Bla! Vi fortsatte till en annan restaurang och at oss matta. Sedan gick vi till den "riktiga" ekvatorslinjen, Museo Intinan. Har gjorde man lite expriment som hade med ekvatorn att gora. T.ex. fick jag ett certifikat eftersom att jag kunde balansera ett agg pa en spik. Vattnet pa ekvatorn faller rakt ner, medan om man har vattnet pa ena sidan om ekvatorn sa aker vattnet ner i virvlar. Man larde sig mycket och en guide for 3 dollar var helt klar vart det. Vidare letade vi efter en vulkankrater som inte langre ar aktiv. Pa vagn hittade vi en hemlos hund som inte hade nagot har pa svansen, sa jag matade den med lite chips vi hade over fran lordagen, dagens goda garning. Vi foljde skylten, det stod att elturismo skulle ga hoger sa vi gjorde det, men inte sag vi nagor vulkankrater. Utan detta lilla missode hade vi dock inte fatt se paret som hade sex i bilen, asnan som var sa sot, branden som var i skogen, en otroligt vacker utsikt. Det hor lite till att det ska ga fel. Nar vi antligen hade hittat vulkankratern var den full av moln och dimma, vi var valdigt mycket forsenade. Bara att traska hemmat... Val hemma i Quito hade jag tankt att skriva lite om vara avnetyr har pa bloggen men jag var alldeles for trott, jag gick hem och sov.

Jag hoppas kunna lagga in lite bilder pa bloggen nu ocksa :) Hoppas ni har det bra i kyliga Sverige.

/Elin

Lite bilder...

Orkar inte skriva sa mycket idag, har inte hant nagot som ar vart att namna... Slanger upp lite bilder istallet.



Fran vanster: Christobal, Diego och Victor



Christobal och Victor langar en pose :P



Och sist men inte minst maste jag ladda upp Victors sangoverkast. Alskar Svamp Bob Fyrkant :D haha!


/Elin

La liga

Igar kvall var vi alla hemma och spelade lite fotboll pa Diegos data. Idag besokte jag Victors universitet, riktigt fin byggnad. Annars har jag inte gjort sa mycket, forutom att plugga spanska i skolan.

Ikvall vantas utgang till Gringo land dar jag, Victor och Diego ska kolla pa La Liga Quito, de sander matchen pa stora skarmar runt om i staden.

Tyvarr finns det inte sa mycket mer att tillagga an att det kom en svensk till huset igar, en tant pa 60 ar. Hon verkar lite tafatt och "borta" men kanske berodde pa alla intryck man far det forsta dygnet. Jag och Josh hoppas dock att hon inte foljer med oss till Otavallo och Mita del Mundo till helgen... Haha!

Jag ska fortsoka ta lite bilder ikvall, om lyset tillater, nastan hela Quito ar nedslackt nu... Undrar vad Ecuadors regering haller pa med?

Hoppas ni mar bra dar hemma!
(Vill halsa lite extra till min underbara sang darhemma...)

/Elin

Marknaden



Frukt :)



Var tvungen, det sag sa ackligt ut. Detta ar kotungor, tydligen ratt sa dyrt att kopa.



Hej pappa! :D haha nejda, men det har satt folk och at... Fy!



Lite av staden, med bergen i bakgrunden.

/Elin

Sol ar skont!

Igarkvall var jag, Victor och Diego pa bio igen, vi sag This is it (Micheal Jackson dokumentaren). Biografen verkar bli en sysselsattning vi gor nar elektriciteten stangs av (verkar ocksa vara en bra ursakt for killarna att inte plugga).

Idag har jag solat i 45 minuter, forsoker bli av med min bondebranna. Det gar sakta men sakert... Benen har iallafall blivit lite brunare. Joakim, du kommer fa hem en riktigt pepparkaka om jag fortsatter i den har stilen. Aven fast killarna kalla mig for tomaten... :( haha!

Dessutom lamnade jag in forsta lasset med tvatt idag, Christbal visade mig ett bra stalle. Jag ar lite nojjig nar det galler det dar, man vet ju inte om det blir missfargat osv, men han sa att det aldrig har blivit natt fel.

Dagens spanska lektion borjade med en rundtur pa en fruktmarknad, fick lara mig lite ord. Daremot fastnade inte alltfor manga i mitt minne... Har tagit lite kort idag, sa jag tankte dela med mig av dessa om datorn tillater.

/Elin

Gott och blandat

Idag har jag inte gjort sa mycket, pluggat lite och solat. Kanske ska jag, Victor och Diego gymma senare, om de inte ar dar redan nu d.v.s. I skolan sa bestamde jag och Josh att vi troligen ska till Otavallo pa lordag och sen till ekvatorn pa sondag. Otavallo ska tydligen vara en stad med en jattestor marknad i och pa sondagarna vid ekvatorn sa brukar det vara mycket dans. Tyvarr missar jag La liga i Quito pa sondagen, ville ta lite foton pa stadion eftersom att mitt batteri i min kamera var slut forra gangen vi kollade. Jag far helt enkelt gora det nagon annan gang...

Jag hade sagt att jag skulle ta bilder pa killarna tills idag, men som vanligt sa blir det inte som planerat harborta. Myndigheten har i Ecuador hade tydligen bestamt att all elektricitet skullle stangas av vid sju pa kvallen igar och den kom tillbaka runt elva-tolv samma kvall. Det resulterade da i att jag inte kunde ta nagra bra bilder eftersom att det skulle vara for morkt. Jag och killarna bestamde oss da for att ga till biografen. Saklart gick det ingen film som foll mig i smaken, sa jag tvingades se SAW! Sa laskig! Hade jackan uppe vid ogonen hela tiden, men daremot gillar jag buskapet i den filmen ruggigt mycket. Hemma sa satte vi oss i Diegos sang och lyssnade pa spansk musik, killarna sjong som galningar, alskar att de struntar i att det kanske later illa. De borjade till och med dansa salsa med Diegos kuddar :) harligt!

Lite om killarna:

Victor: Pluggar till advokat pa den finaste och dyraste skolan, ar 20 ar och har spelat mycket fotboll i sitt liv. Sa vara konversationer ar mestadels om fotboll pa knacklig spanska och halvdan engelska fran hans sida. Han ar supergullig och ratt blyg av sig. Den av killarna som har mest pengar, tack vare hans pappas egna foretag. Har bara markesklader och visar mig till de finare stallena.

Diego: 19 ar, pluggar till ingengor. Sager inte sa mycket egentligen, blyg och verkar vara mycket godtrogen. Han verkar vara en angel som inte skulle kunna gora nagot ont. Hjalpte mig med spanska laxan igar :)

Christobal: 22 ar och pluggar reklam om jag inte minns fel. Den av killarna som fungerar som min engelska tolk. Mycket god engelska. Gillar att han tanker valdigt mycket och nar han val pratar sa sager han smarta saker. Bryr sig inte sa mycket om klader och marken.

Lilla Ernesto: 20 ar gammal tror jag. Har aldrig pratat med honom, killarna har sagt att han ar DJ och bartender. Detta ar i princip det jag vet.

Maten i Ecuador:

Alltid ris med nagot annat till. Idag var det soppa och sedan risotto till lunch. Lunch och middag bestar alltid av soppa och sen nagonting efter soppan. Lite konstigt for min del, eftersom att vi i Sverige ater antingen soppan eller den andra tallriken. An sa lange har alla soppor varit jattegoda medan den andra tallriken brukar vara sadar. Tva ganger har den andra tallriken varit ris med aggomelett, som for mig ar en konstig blandning. Frukosten bestar av choklad och en fralla. Jag har an sa lange inte vagat fraga om jag kan fa skinka till frallan.

Utelivet:

Mycket klubbar, speciellt i Gringo land. Daremot maste man vara forsiktig och det kanns jattebra att jag har tre killar som ar harifran som vet vilka gang som slass och vilka gator man ska halla sig borta ifran. Militar och polis patrullerar standigt med sina automatvapen fastklistrade mot magen, kanske en laskig tanke men jag foredrar att se militaren och polisen eftersom att man vet att om nagot skulle handa sa finns det folk som kan beskydda. Typ av klubbar varierar mycket. Nagra klubbar ar kanda for att dra till sig turister medan andra lokalbefolkning. Musiken ar valdigt bra enligt mig, eftersom att jag gillar den spanska musiken. Mycket reggeaton och salsa. Inte mycket "plocka applen" danser har inte! :) Killarna sa att nar man ar hemma och om man har t.ex. en syster sa ar det valdigt vanligt att systern lar sina broder att dansa salsa. For om man inte kan dansa alls sa far man vanja sig vid manga "nej" fran tjejerna nar man fragar om en dans.

Jag vet inte vad mer jag kan skriva direkt. Om ni har fragor sa ar det bara att fraga pa sa ska jag forsoka svara pa alla.

/Elin


El Teleferiqo i bilder



Joshua, fran Boston. 22 ar, pluggar till doktor om jag inte minns fel, ska arbeta har som doktors assistent. Stannar i Ecuador i 15 veckor. Trevlig kille. Har star han uppe vid El Teleferiqo och skadar den vackra utsikten. Till helgen ska vi aka till jordens mittpunkt: Ekvatorn! :D



Jag pa toppen av El Teleferiqo. Det var inte sa kallt daruppe, men jobbigt att andas i uppforsbacke. Fick en skaplig solbranna, bondebranna! Helt rod pa armarna,nasan och under ogonen. Idag ar det battre. Fran El Teleferiqo kunder man se nastan hela staden. Flygplatsen, fotbollsstadion och Carolina Parken osv.



Har star jag och Josh pa den hogsta punkten som vi orkade ga upp till. Ca. 4000 meter upp i skyn. Den illa runda ringen dar nere pa marken ar hastar och sedan fanns det ett litet stalle dar man kunde ata lunch. Lagg marke till berget i bakgrunden, fullt av sno. Vackert!



En kvinna som var uppe bland bergen.

Har valdigt mycket bilder fran El Teleferiqo, men tyvarr tar det for lang tid att ladda upp... Dessutom ar det svart att se vilka bilder som ar bast eftersom att denna dataskarm ar mycket mork och jag kan inte justera det... Men den som vill far saklart se hemma sen :)

Idag har jag tagit det lungt. Satt pa baksidan i tradgarden och njot av solen medan jag pluggade in lite spanska ord. Sedan lunch och skola. Pappa, jag kan ta lite bilder pa killarna till imorgon sa kan jag skriva om dem da.

Hoppas ni har det bra i kyliga Sverige!

/Elin


Fotboll, fotboll och fotboll :D

Idag har det varit en rolig dag, den har innehallit en av sakerna jag alskar mest i livet. FOTBOLL :D Jag och Victor tog en taxi till arenan som La liga Quito spelar i. Massor av folk, publiken var galen, klacken dansade och sjong sanger under hela matchen. Mycket filmningar pa planen dock, nagot som inte riktigt faller mig i smaken, men det var en rolig upplevelse. De rullade inte bara tva ganger utan fem, sex ganger innan de gav upp. Nar en kille inte fick en frispark sa blev tranaren valdigt upprord och borjade skrika pa domaren. Det resultarade i att den assisterande tranaren fick rott kort och att det kom massa poliser med batonger, skottsakra vastar och hjalmar inrusandes pa planen. Lite laskigt kanske, eftersom att publiken blev i eld och lagor, men det gick bra! Efter matchen tog vi en taxi till ett fint kopcentrum dar vi satte oss pa pizza hut och kakade pizza och pommes frites (?)... :D Vi kopte en fotboll och begav oss sedan hemmat for att byta om och dra till parken. Dar var det mycket liv och rorelse, manga spelade fotboll, vissa dansade capoeira och trampade trampbat. En fin park, trots att vissa stallen var valdigt smutsiga.

Imorgon blir det skola vid tva tiden, tror jag ska plugga igenom lite ord och fraser igen. Tyvarr ar detta internetcafeet inte det basta och det funkar aterigen inte att koppla in min usb kabel. Jag hoppas att mitt vanliga cafe har oppet imorgon sa att jag kan lagga in bilder fran El Teleferiqo.

Forsta riktiga hemlangtan kom igar. Saknar min mjuka sang och den svenska maten, hor och hapna. Saklart manniskor darhemma ocksa! Joakim ar en att namna, love you <3

/Elin

Tekniken aterigen...

Ja, jag blir inte klok pa dessa datorer. Nu vill den inte ta emot min usb kabel, eller jag hittar den inte i Min Data. Sa jag far lagga in lite bilder imorgon tyvarr. Man far ta det lite med en nypa salt, vissa datorer ar bra, andra mindre bra. Synd att jag valde den mindre bra denna gang, nu nar jag har underbara bilder att dela med mig av... :( men men.

/Elin

El Teleferiqo

Igar kvall blev det lite party med Christobel, Victor, Diego och Victors kompis. Det kandes bra att ga ut med dem, de kanner till staden och vet vart man inte ska ga. Som nar vi gick pa gatan sa ryckte Christobel i mig och sa att vi skulle ga over gatan lite tidigare for att langre fram pa gatan fanns det ett killgang som tydligen slass ratt mycket. De kanns lite som att de beskyddar mig. Inne pa klubben fick jag lite danslektioner i salsa, det ar sa mycket roligare att dansa har. Alla dansar och de star inte bara med handerna i luften, utan de ar verkligen duktiga. Vi gick hem nar klubben stangde vid kvart i tre och passade da pa att kaka ett grillspett som en tant gjorde utanfor klubben.

Denna dag sa gick jag upp vid halv nio som vanligt och promenerade senare till stora KFC (Kentucky Fried Chicken) som ar vart riktmarke/motesplats. Nar Josh kom sa hoppade vi in i en taxi som tog oss till El Teleferiqo. Detta ar en "utsiktsplats" over Quito, mycket vackert. Nar vi kom upp sa var det lite svart att andas, som hogst var vi ca. 4000 meter upp. Lite kyliga vindar, men det gjorde inget eftersom att jag bara njot av att kunna andas nagonting annat forutom avgaser. Vi vandrade pa berget ett tag, tog tre stopp pa vagen och skadade den vackra utsikten. Pa tillbakavagen kopte vi almuerzo (lunch pa spanska). Jag tror att det var indianer som stod och grillade lite. Mycket billig mat och god. Vi passade pa att mata de undernarda sota hundarna. Det finns inte sa mycket mer att saga om El Teleferico, det ar bara att kika lite pa de fina bilderna vi tog idag sa forstar ni vad jag menar.

Hemma igen sa foll jag i somn, vi hade kanske gatt i tre timmar sa jag var helt slut. Sov i tva timmar och begav mig till Internetcafeet. Ikvall blir det en lugn kvall och imorgon ska jag, Victor, Diego och kanske Josh till en fotbollsmatch :D jag ar valdigt glad over det! Quito spelar mot nagot annat lag som jag inte vet namnet pa.

/Elin

Lite mer bilder



Fran indianmarknaden.



Pappa, jag tror jag har hittat en affar som skulle falla dig i smaken. Nu har du tillfalle att bestalla nagot speciellt marke...



Mamma, hittade ett stalle som skulle passa dig :D haha! (ett skamt) :D haha!



Lite av Gringo land, som svammar over av nattklubbar...



Tillsist en bild fran dagens tur pa Kina restaurangen. Jag, Kristen och Josh poserar pa detta vackra kort.

Det var allt for idag :)

/Elin

Huset i bilder



Ytterdorren



Precis innanfor dorren. Man ser att de ar religosa pa tavlorna pa vaggen som ska forestalla Jesus.



Vid detta bord ater jag frukost och ibland middag. Frukost ater jag vid halv nio, middag kl. 19.30. De har massor av saker runtom i hela huset, helt tvartemot oss i Sverige som vill ha det alltmer stilrent nu for tiden.



Detta ar koket, har tillbringar kokerskan flera timmar om dagen. Tycker lite synd om henne. Christobal sade igar att: "the house is her prison". Hon jobbar alla veckodagar och far tydligen inte sa mycket i lon som hon borde, enligt Christobal. Hon ar supergullig och gor mycket god mat.



Tyvarr inte den basta bilden, men detta ar iallafall vardagsrummet. Har har ater vi lunch. Aven har kan man se tecken pa religionen, en bibel och lite tavlor pryder rummet.

/Elin

Indianmarknaden m.m.

Igarkvall var jag och Christobal ute och tog tva drinkar. Han visade mig lite vart alla Gringos (turister) gar och vi slutade upp pa en nattklubb som hade storbildskarm. Quitos fotbollslag spelade match igar mot ett argentinskt lag och vann :) vilken stamning :) Nasta gang ska Victor och Diego forhoppningsvis ta med mig till fotbolls stadion.

Idag har jag, Joshua och Kristen varit pa indianmarknaden. Det var verkligen en haftig upplevelse. Massa hantverk i form av scalar, trojor, krukor, armband och halsband. Fargerna var otroliga! Dar inhandlade jag lite presenter for lite personer hemma i Sverige.

I ca tva timmar gick vi omkring pa marknaden och efter det sa var det lunchdags. Vi skulle ju ata marsvin... Daremot var det mycket svarare att hitta an vad vi hade trott, vi snurrade omkring i Quito som galningar efter Cuy som det heter. Menar, om det nu ar en tradition i Ecuador att ata Cuy, sa borde det ju finnas nagonstans, men icke sa nicke. Vi ska soka efter det nagan annan gang. Vi hamnade tillslut pa en kinarestaurang. Herregud va gott det var med Coca Cola. Vi dricker ju bara vatten hemma hos vardfamiljen.

Imorgon blir det en utflykt med Joshua fran skolan till en linbana som ska fora oss upp till toppen av ett berg. Darifran ska vi skada Quito. Ska foreslo att jag och Josh ska till ekvatorn pa sondag. Hoppas han vill det!

Ska forsoka mig pa att lagga in lite bilder...

/Elin

Forlat!

Jag hade lovat bilder, jag vet! Men tekniken harborta sviker mig idag. Jag ger upp... Har suttit i en och en halvtimme nu och forsokt.

/Elin

Elin n' Kristen goes guldkyrka och Harry Potter

Hade tankt att uppdatera tidigare idag, men tydligen sa hade internetcafeet lunchstangt... Vet att klockan ar mycket for er i Sverige nu, men nagra nattugglor kanske det finns.

Middagen igar blev rolig, jag bekantade mig lite mer med Diego, Christoffer och Victor, killarna som bor i huset. De blev imponerade over min iPod och ville hora vilken musik jag lyssnar pa. Pastod att Chris Brown var bog, jag blev upprord... Efter middagen sa bjod de mig till en fest/karneval en timme bort fran Quito. Denna ska vara pa lordag och de ska aka dit runt tio pa lordag morgon. Jag ar valdigt tveksam till att folja med, man vet ju inte hur de blir nar de dricker, om de blir for fulla sa ar jag en ensam svensk tjej i Ecuador. Jag avstar nog hellre det. Daremot kanske vi ska ut i Quito nagongang. Lilla Ersnesto ar bartender och DJ pa en nattklubb, kanske man kan ga dit...

Idag motte jag upp Kristen och vi akte buss till gamla staden har i Qutio. Riktigt fint och mycket trevligt. Nar vi strosade runt sa stotte vi pa en skolparad, ungarna har i Ecuador ar verkligen jattesota! Vi gick forbi president huset, gick upp pa taket av ett bibliotek och fotograferade den fantastiska utsikten. Berg som omringar staden, statyer pa dess toppar och otroligt mycket liv och rorelse. Vidare sag vi en kyrka och da vi kollade narmare sag vi att hela insidan var av guld. Detta ar med stor sakerhet den vackraste kyrka jag nagonsin skadat. Tak och vaggar av guld och fina tavlor. Tyvarr fick man inte fotografera darinne, men jag kopte ett kort i den lilla turist shoppen.

Darefter fortsatte vi var fard. Kristen ville kopa ett par lila hogklackade skor som jag tyckte var forskrackliga... Kanske ar det mode i USA?

Vidare traskade vi uppfor en valdigt brant backe i jakten efter en annan kyrka. Det ar denna kyrka jag kallar for Harry Potter kyrkan, av den simpla anledningen att den ser ut som Hogwarts i Harry Potter filmerna. Inte lika fin inuti som guldkyrkan, men det markvardiga var de vackra fonstrerna.
Idag hade jag inte med mig en kamera, ville kanna av lite forst, men andra gangen jag kommer dit ska jag ha med mig! Kristen daremot tog mycket kort, sa hon ska lagga upp pa facebook, sa kan jag spara ner dem sen nar jag kommer hem.

Pa vag mot busstationen kopte vi varsin glass, tyvarr ingen markvardig. En magnum mandel... Allt annat var slut. Val hemma sa moter jag Christoffer och Victor i dorren, de skulle handla mat till Christoffer som tydligen inte gillade det som skulle serveras idag. Vi gick val i en halvtimme for att leta reda pa en pizzeria och nar vi val ar dar sa sager att han inte ska ha pizza, utan en ostmacka typ. Haha!

Resten av dagen har jag gatt i skolan och snart ska jag bege mig hemmat for att ata middag vid halv atta. Det som star pa morgondagens agenda ar en heldag med Kristen och Joshua. Vi ska ata MARSVIN!!!! Det ar tydligen en tradition har, en valdigt dyr matratt. Vi far se hur det gar. Kanns konstigt att ata nagot som vi i Sverige har som husdjur. Efter detta blir det en marknad med massa billiga smycken och efter det en indianmarknad. Har kanske en del av mina julklappar till er darhemma blir kopta. Pappa gillar ju iallafall indianprylar. Efter detta blir det skolan som vanligt.

Har lust att kolla pa en fotbollsmatch har i Qutio, ska nog hora med killarna i huset om de har lust att ga med mig... :)

Det som ocksa kanns lite lustigt har ar att det gar militar med automatvapen mitt pa gatan. Jag hoppas pa att fa ta ett kort pa dem nagon dag har framover.

Pa efterfragan fran syster yster sa lagger jag upp lite bilder pa huset jag bor i. Daremot ville jag inte ga upp pa ovre planet och ta kort, det var sa mycket folk dar. Ska forsoka gora det de kommande dagarna.

Horde att det borjat snoa i Sverige? Skont! Haha... :D

/Elin



Bilder

Tyvarr kommer bilderna lite i oordning, men hoppas det inte gor sa mycket :)



Mamma och jag vid Arlanda :)



Detta var min fardkost under Amsterdam-Atlanta rutten :D



Flygplansmaten, ser gott ut va ;) men nej, det var inte gott!



Den grona lappen man skulle fylla i. Typiskt USA. Kolla under C. Hoppas ni ser vad det star.
"Have you ever been or are you now involved in espionage or sabotage..."
Hmm... Vilken spion skulle kryssa i YES rutan? :S haha



Bandida! :) Sotis, hon blev igar kammad och tvattad av sonen Ernesto. Sicken lyxhund!

Det var bilderna jag hae att bjuda pa idag.

Man marker nu att langhelgen tagit slut, mycket mer rorelse pa gatorna. Det har varit halloween,eller "The day of the dead" och det innebar langhelg.

Jaja, nu har jag suttit har i over en timme... Alla mina pengar kommer nog ga till internet haha :D

Vi hores imorgon! Hoppas pa lite skype :)

/Elin

Feliz Navidad

Jag sag idag att det fanns forfragning pa bild pa huset och vardfamiljen, jag ska fixa det till imorgon!
Jag har kanske nagra bilder till att bjuda pa :) Ska se om jag kanske kan gora en filmsnutt och lagga in, men det kommer val ta en evighet, for internet har ar inte det snabbaste man skadat direkt... Sa jag lovar ingenting! :)

Vardfamiljen bestar av mamma Susana, kan tippa pa att hon ar cirka 75 ar, kanske nagot aldre... Hennes barn bor hos henne, Lily, Susana och Ernesto. De ar runt 50 ar. De har tva hundar, ena Bambina och andra kommer jag inte ihag namnet pa, sen en katt som heter Toni. Dessutom har de tva kvinnor som lagar mat och stadar. Igar sag jag aven att de har fyra killar i min alder som ar inneboende. Ena killen ar kokerskans son, de andra tre studerar har i Quito. Riktigt trevliga. De blev makta imponerade att jag spelar fotboll... :P kanske ska visa dem ett och annat ;) haha...

Igar gav jag dem lite svenskt godis och svensk choklad, de blev jatteglada! Hundarna och katten fick ocksa lite. Denna familj ar tydligen lite av kandisar i Quito. De ar val lite over den vanliga medelklassen har, skulle jag tippa pa. Dock under svensk medelklass. Redan igar, den 3 november, borjade Lily pynta infor jul! Den 15 december kommer national TV har i Ecuador komma och filma den fina utsmyckingen. Mamma, din pyntning kan tyvarr slanga sig i vaggen, Lily byter ut alla servicer till julservice! Runt detta datum sa vantas ocksa gaster till familjen, ett tiotal manniskor ska tydligen komma. Ska bli kul att uppleva. Synd att jag missar den 25 december da de ska till kyrkan...

Huset ar lite ruggigt, sa jag har fatt lana en poncho av Lily och dessutom sa sover jag i mjukisbyxor. Duntacke finns inte, det ar filtar som galler. Innetofflor hade varit valdigt bra, nu gar jag runt med skor inomhus, men det gor ju familjemedlemmarna ocksa a andra sidan...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
For er som tycker att detta med att aka ivag later intressant sa ska jag ge lite tips:
- Familjemedlemmarna sitter ofta pa sina rum, det ar lite upp till dig att vara social och satta sig och kolla pa TV med dem. Eftersom de ar ovana med engelska sa kanske inte alltid de tar forsta steget att snacka.
- Var oppen och tank pa att det ar du som ar gast i deras kultur och inte tvartom.
- Var artig, plocka undan efter dig och ha fint pa ditt rum.
- Se inte deras alder som ett hinder och problem, se det som att de har mer erfarenhet och kan lara dig mer saker.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Som jag visste redan innan jag kom hit, sa far man inte kasta toapapper i toaletten. Saklart sa gjorde jag bort mig. I forrigar sa hade jag annu inte vant mig vid tidsskillnaden, klockan var nio pa kvallen har, dvs. tre pa natten hemma i Sverige. Da skulle jag kissa for att jag skulle sova och saklart sa tankte jag inte pa att man inte far kasta toapappret i toaletten. Saklart gjorde jag det, jag i ett notskal... Antingen skulle jag fa ta upp det eller skulle min vardfamilj fa ta dit en rormokare, for pappret gor att det blir stopp i de smala roren. Jag valde att gora det forstnamnda, fy det var ackligt! Haha!

Jag har redan borjat snappa upp lite av spanskan, men bara lattare fraser som god morgon osv. Det kommer nog ge sig snart! Idag blir det en till promenad innan lunchen serveras vid ett. Sen hoppas jag pa att Josh och Kristen fran USA (som pluggar pa samma skola) ska kunna visa mig runt lite mer.

/Elin




Bilder

Sa vackert var det uppe i svenska skyn pa vag till Amsterdam

Sahar fint var det pa den svenska himlen nar vi akte mot Amsterdam



Det ar okej att de sahar pajj ut nar man rest i x antal timmar, dessutom pinsamt att ta kort pa sig sjalv i flygplanet  :D haha Pa vag mot Atlanta!



Pa gaten i Atlanta, sitter och vantar pa att fa boarda till Quito. Den grona lappen var nagot man var tvungen att skriva pa i samband med vistelse i USA.



Min lunch igar bestod av pasta soppa, sen fick jag en tallrik ris, men typ stekt agg, nagon banan som var varm och lite tomater som hade legat i nagot. Frukosten ar mackor och varm choklad.



Sangen ar lite urgropt, men jag kan ju sova i den ;)



Har ar internetcafeet jag sitter pa nu! :)

Det tog valdigt lang tid att ladda upp bilderna, sa hoppas ni klarar er med bara dessa idag.

(Kul att killarna bredvid mig kollar pa porr.... :S ofta man gor det pa ett internetcafee... )

Nu blir det en tur till det s.k. Gringo land (turist landet). Ska se om det ar lite liv och rorelse dar. Fy vilka avgas moln man stoter pa har, speciellt om man rakar sta precis dar en buss vaxlar, da blir det ett svart moln...

Ha det sa bra alla, sa kanske det kommer en uppdatering imorgon eller sa..

Juste! Jag kommer kunna vara pa internetcafeet runt 10-12 lokal tid, vilket innebar 6 timmar efter for er i Sverige. Sa om nagon har lust att prata sa ska man vara online pa msn/skype runt klockan 16-18 ungefar. Om nagon vill "boka" en tid med mig sa kan man skriva det i kommentarerna, men boka sa jag har framforhallning, en tva dagar fram ungefar.

/Elin



Flygresan och bilder

Hej hej!

Tankte lagga upp lite bilder, men kan ju skriva lite om resan forst :)
Flygresan bestod i tre olika etapper, Arlanda-Amsterdam, Amsterdam-Atlanta, Atlanta-Quito.

Forsta etappen tog cirka tva timmar, hann inte somna och fick skiracklig flygplans frukost som bestod av natt fran hollands tradition. I Amsterdam var forsta intrycket, "Shit i helvete vilken stor flygplats!". Jag fick ga i femoton minuter fran gaten dar jag landat till den gate som jag skulle boarda for att komma till Atlanta flyget. Boardingen gick galant, de fragade om mitt baggage, typ for att forhindra att knark kommer ut och in i landen... Om nagon annan an jag hade packat och om nagon annan an jag hade haft tillgang till mitt baggage osv.

Vid gaten i Atlanta holl jag pa att somna, jag hade ju nu varit vaken i ca. 22 timmar i strack, sa jag tog fram mitt svenska godis och satt och suktade alla runtomkring mig :) haha

Pa Atlanta flyget fick jag en snall granne pa min hogra sida, hennes mamma bodde i Holland men hon sjalv i Kalifornien, sa vi utbytte nagra ord och hon ville ha min bloggadress for att se hur det gick for mig har borta. Val inne i planet sa foll jag u koma, maste ha sett helt pajj ut (sov sakert med munnen oppen ocksa och dragglade) haha :D Sa glad att jag inte tog pa mascara...

Det var diverse filmer pa planet, men ingen som foll mig direkt i smaken, sa sov istallet. Flygplansmaten var okej, rackte for min lilla mage iallafall :) P.g.a. tidsskillnaderna sa tog denna flygresa dryga 10 timmar, nagot som jag innan resan hade vart skraj infor, men det gick faktiskt forvanansvart bra, det jobbigaste var i mitten, typ 5 timmar in pa resan som jag fick lite myror i brallorna. Nar piloten sade att vi var redo for landning i Atlanta sa fylldes jag av en haftig kansla "Va ballt, jag ar i USA!", aven fast det bara skulle vara i nagra timmar. Nar jag trodde jag hade sett det storsta i flygplatser, sa konstaterade jag snabbt att jag hade haft valdigt mycket fel. Atlantas flygplats vad MYCKET storre an Amsterdams.

Jag borjade med att stalla mig i en ko for utlanningar som besokte USA. Dar fick jag visa pass och lite papper jag hade fyllt i. Sedan tog de fingeravtryck, forst fyra fingrar pa hoger hand, sen hoger tumme och samma sak med vansterhanden. Sedan skulle ett foto tas pa mig. Fy vilka grejer som USA hittar pa. Flygplatsen for ovrigt var valdigt rorig, skyltningen var samst oc jag fragade hela tiden vart jag skulle. Min gate hette T8 och for att ta mig dit sa var jag tvungen att ta ett tag! :P Hela platsen dar alla gater som var T, var kanske lika stort som Arlanda, sen tanker man att det var A, B, C, D osv gater ocksa!

Vid gaten satt jag i cirka en timme for att sedan kliva pa mitt sista plan. Den har etappen tog fem och en halv timme och var det jobbigaste pa hela resan. De sista tva timmarna hade jag lust att borja grata, for hade sa ont i rumpan och ryggen efter att ha suttit sa lange. Aterigen fick jag iallafall en snall man bredvid mig pa kanske 55 ar. Han skulle till Galapagos. Nar jag landade i Quito sa var det passkontroll. Sedan skulle jag hamta mitt baggage som saklart inte hade kommit, alla som var sran Sverige hade forlorat sitt baggage. Tur att jag har Hakan, vi akte idag till flygplatsen och hamtade upp baggaget.

Sa lite ovrigt:

Vardfamiljen ar guld! Redan igar sa Lily: Godnight my little baby! Sa sot! Bra mat och i tid, kanske lite val hard sang, men vafan man ska inte klaga, jag har ju nagonstans att sova iallafall :) Deras hundar ar nog de mest bortskamda i hela Quito, med klader pa sig och far mat stup i ett. Jag ser deras alder som ett plus. Jag slipper barnrumpor i huset och jag har vuxna som kan ta hand om mig och visa mig runt etc.

Man marker att man ar lite popular redan. Igar nar jag sag ut som en vandrande pase hundbajs, med fettigt har och inget smink sa var det killar som visslade, tutade och gav slangkyssar. Idag nar jag har jeans och t-shirt pa mig och ser lite fraschare ut sa ar det annu varre (om man nu ska saga sa). En buss stannade mitt i vagen for att stanna och prata med mig och fragade om jag skulle med. Men Joakim! Du behover inte vara det minsta orolig, de har killarna ar inte i narheten av din skonhet och vackra insida! Jag alskar dig <3

Igar borjade min undervisning, min larare heter Diana och ar en urgullig tjej. Ska till henne idag vid tva, alla lektioner ar tre timmar. Men det ar kul, man vill ju kunna kommunicera med vardfamiljen pa ett battre sett.

Kanske fardigskrivet nu! Men tankte att det ar lika bra att skriva langa inlagg nar jag val ar inne pa internetcafeet.

Nu hoppas jag att jag far in lite bilder!

Puss pa er alla!

(Vadret cirka 20 grader pa dagen, cirka 10-15 pa kvallen)


/Elin

Hej alla glada!

Allt har gatt fin fint, sitter pa ett internetcafe i Ecuador nu.

Lovar att uppdatera kanske imorgon nar jag har mer tid, nu maste jag hem till vardfamiljen for att ata lunch och sedan sticka ivag till min spanska undervisning.

Bilder kommer ocksa upp senare! Ville bara skriva att allt ar under kontroll och jag lever :)

/Elin

RSS 2.0